Profile

Join date: May 11, 2022

About

Club Brugge begint als favoriet aan de Play-Offs. Dat vindt ook Olivier Deschacht, die aangeeft dat er geen excuses zijn. Club Brugge moet de titel pakken om van een geslaagd seizoen te kunnen spreken.


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


"Club Brugge is voor mij favoriet", aldus Deschacht bij Het Laatste Nieuws. "Club Brugge moet kampioen worden, anders is hun seizoen mislukt. Ze hebben Vanaken, Lang, Mignolet en Mata gehouden en ze hebben zich versterkt met Olsen en Odoi. Ze zijn sterker dan vorig seizoen en toen pakten ze al de titel."


Club Brugge gaat volgens Deschacht ook nog een plaats winnen. "Er zijn geen excuses voor Brugge en die zijn er voor Club Brugge ook niet meer na de verloren finale. Club Brugge moet kampioen worden, voor Club Brugge is de top twee een must. Dat kan, want ik vind Club Brugge kwalitatief sterker dan Union en Union en ze zijn niet weggespeeld in de Union tegen Club Brugge."


Club Brugge tegen Union belooft altijd spektakel. Op 27 februari dit jaar werd het nog 4-1 voor Blauw-Zwart ondanks dat Frey de bezoekers op voorsprong had gekopt. Club Brugge kan meteen een hele goede zaak doen met het oog op het kampioenschap. In de selectie van Club Brugge valt op dat Hendry afwezig is en Sylla zijn plaats vervangt. Sylla is een beloftevolle centrale verdediger die uitkomt voor Club Brugge NXT. Odoi is opnieuw fit.

"Ik kijk uit naar Nainggolan: of hij het verschil gaat maken, want daarvoor is hij toch gehaald? Ik las dat hij zichzelf een zes geeft voor zijn sei-zoen tot nu toe. Maar ik denk niet dat Paul Gheysens hem een contract gaf om een zesje te zijn. Nainggolan gaat mee bepalen of Union een kans maakt", vertelt Vandenbempt bij De Zondag.

Club Brugge is volgens Vandenbempt sowieso de favoriet in deze wedstrijd. "Bij Club Brugge kijk ik naar Vanaken en de twee mannen aan de buitenkanten, Buchanan en Skov Olsen, om het verschil te maken. Als zij de lijn van de voorbije weken kunnen doortrekken, wordt het moeilijk voor Union."

Eind februari kwam Union al eens op bezoek in Brugge: toen werd het een afgetekende 4-1 voor de thuisploeg. Daar heeft hij ook zijn redenen voor. "Ze hebben nu alles in eigen handen", zegt hij in KVW. "Sterker: er zou normaal gesproken niets mogen mislopen. Want ze hebben de beste kern: een mooie mix van jonge, hongerige jongens die nog veel te bewijzen hebben, maar ook nog veel te winnen. Er zijn ook ervaren spelers die al veel hebben gewonnen, het métier hebben, de smaak kennen van beker én titels te pakken. Als je ziet wat er op de bank zit… Op dat vlak hebben ze een straatlengte voor op de andere drie ploegen."


Want in het geval blauw-zwart zondag verliest op Antwerp en op de slotspeeldag in eigen huis de boot ingaat tegen Anderlecht, is Club geen kampioen. In combinatie met Union dat zondag de derby verliest op Anderlecht en op de laatste speeldag niét wint thuis tegen Antwerp, kan paars-wit zowaar aan het feest. Aannemelijker is weliswaar dat Anderlecht op de derde plaats strandt: 79,3%.


Wordt dit dé match die de titelstrijd in een beslissende plooi legt? Club Brugge is weer leider na de 0-2 van zondag, maar revanche van Union zou de rollen meteen weer omdraaien. Wie zet een grote stap richting het kampioenschap? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 20u30!


De kaarten liggen plots helemaal anders. Club Brugge onttroonde Union vanmiddag in een meeslepende topper om de leidersplaats. Een kwartier voor tijd scoorde Hans Vanaken met een kopbal nadat Dante Vanzeir een kwartier eerder een strafschop had gemist. Toptalent Antonio Nusa legde diep in blessuretijd nog de 0-2 in doel. Kan Union woensdag de rug rechten in Jan Breydel?


Sleutelmoment: Net voor het uur gaat Lazare liggen na een licht contact met Mechele, scheidsrechter Visser is onverbiddelijk en legt de bal op de stip. Vanzeir acht zijn moment gekomen, maar mikt de strafschop naast. Een kwartier later kopt Vanaken Club Brugge wel op voorsprong en dat geeft blauw-zwart niet meer uit handen.sddsg

[[𝕃𝕀𝕍𝔼@𝕊𝕋ℝ𝔼𝔸𝕄]]Club Brugge Union LIVE OP TV (Brugge Union)Jupiler Pro League 11 kunnen 2022

More actions